Dinamarca reclamará su parte antes de 2014

Dinamarca reclamarà la seva part del pol Nord a lŽONU abans del 2014

El país es va comprometre el 2008 a sotmetre les seves reclamacions territorials sobre la zona a lŽarbitratge de lŽorganització internacional

EFE

Copenhaguen | Actualitzada el 17/05/2011 11:05 , ara

Dinamarca farà una reclamació oficial a lŽONU abans del 2014 per estendre la seva plataforma continental a lŽÀrtic, inclòs el pol Nord, segons anuncia avui el diari Information. La reclamació apareix a lŽesborrany de lŽestratègia per a lŽÀrtic del Regne danès, que comprèn també els territoris autònoms de Groenlàndia i de les Illes Fèroe. Les autoritats daneses tenen previst fer pública la seva nova estratègia per a lŽÀrtic el proper mes. "SŽespera que el Regne faci una reclamació de la plataforma continental en cinc àrees al voltant de les Illes Fèroe i de Groenlàndia, inclòs el mateix pol Nord", diu el text avançat per Information.

Dinamarca va fer el 2009 dues expedicions a lŽÀrtic per recopilar dades que poguessin fonamentar la base dŽuna futura reivindicació. El país, juntament amb Noruega, Rússia, els Estats Units i Canadà es va comprometre el maig de 2008, en una conferència celebrada a Ilulissat (Groenlàndia), a sotmetre les seves reclamacions territorials sobre el pol Nord a lŽarbitratge de lŽONU.