contra la (rídícula) prohibición preelectoral de sondeos

www.elperiodicdandorra.net/eleccions . En aquesta pàgina web poden els electors catalans i espanyols consultar aquests dies alguns dels darrers sondejos electorals, una operació que només podran fer a través de mitjans de comunicació de l’estranger perquè la llei electoral espanyola, de l’any 1985, prohibeix la publicació d’enquestes.

El Periódico de Catalunya anima, a través de l’editorial d’aquest dijous, a consultar els sondejos d’El Periòdic d’Andorra i denuncia que només siguin accessibles als partits polítics, mitjans de comunicació o empreses. Consideren que l’article 69.7 de la llei electoral està desfasat i reclamen que es modifiqui perquè, assegura el rotatiu, “no hi ha cap base tècnica que demostri que la publicació d’una enquesta modifica l’actitud dels electors”.
7-III-08, red, eldebat
Desde hoy (16N, las elecciones son el 20N, ndr) ya no se pueden publicar encuestas, de modo que toma pleno sentido ese cliché tan formidable de "la única encuesta fiable son los resultados electorales"... 16-XI-11, M. Serra, lavanguardia