el principal periódico suizo exige a España que investigue oficialmente la corrupción de Juan Carlos I

'La imatge d'aquest monarca caminant per la campanya de Ginebra amb la maleta plena de dòlars et deixa sense paraules i presenta moltes preguntes que no es poden ignorar', diu l'editorial de La Tribune de Genève

El principal diari francòfon de Suïssa, La Tribune de Genève, ha exigit públicament en el seu editorial que l’estat espanyol investigui Juan Carlos I per haver amagat una fortuna al banc Mirabaud. De fet, van ser ells que van destapar que havia rebut 100 milions de dòlars com a comissió pel TGV a la Meca i una donació en efectiu d’1,9 milions del soldà de Bahrain.

Descobreixen que el beneficiari dels diners suïssos de Juan Carlos és Felipe VI 

‘La imatge d’aquest monarca caminant per la campanya de Ginebra amb la maleta plena de dòlars et deixa sense paraules i presenta moltes preguntes que no es poden ignorar: quantes donacions hi ha hagut? Quant va rebre Juan Carlos I en total durant el seu regnat? I sobretot per què va rebre aquestes sumes?’, diu l’editorial.

El diari destaca el silenci de l’estat espanyol en tot l’afer i com els principals partits del congrés, PSOE, PP i Vox, han rebutjat de manera sistemàtica cap comissió d’investigació sobre els comptes del rei emèrit. ‘La casa reial s’emmuralla amb el silenci’, detalla.

Així mateix, l’editorial es demana si finalment s’obrirà una comissió d’investigació amb prou recursos per a esclarir els fets. ‘Res no és menys segur, però per la credibilitat d’Espanya només es pot esperar això’, conclou.