el gasto militar en los presupuestos PSOE/Podemos

Bon dia!

A octuvre vam acabar la setmana passada amb la despesa militar als pressupostos PSOE/Podemos. Comencem igual. Algú dirà: “com es repeteixen els d’octuvre”. Doncs si: ens repetim i ho seguirem fent.
1) Insistim perquè els pressupostos de PSOE/Podemos destinen 2.342M€ a Programes Especials d’Armament (PEA). Alguns exemples del total dedicat a PEA. (via @CentreDelas)
 
 

2) Insistim perquè els grans mitjans de comunicació controlats per la banca dediquen infinitats d’hores a fer d’altaveu partidista (especialment de la dreta i la ultradreta) mai troben el moment de parlar del tema.
 
3) Insistim perquè els pressupostos es votaran al desembre. Hi ha temps per aturar el despropòsit. Com més gent conegui el tema, més difícil serà pels “nostres” partits per donar-hi suport i més força tindran per aturar el disbarat.

Comencem. El passat 12 de novembre, després que es coneguessin els detalls dels pressupostos presentats per PSOE/Podemos, el @CentreDelas va fer públic un contundent comunicat.
 

Aprofundim. Cada any el @centredelas analitza els pressupostos de Defensa. A continuació, veurem detalls de l’anàlisi dels pressupostos de l’any 2017, que són els que ara són vigents. La primera cosa que es veu és OPACITAT.
 

Més opacitat: els pressupostos assignen cada any crèdits per valor de 14,3M€ per “missions militars a l’exterior” però…
 

Per posar més context, comparem els pressupostos de 2016 i 2017. En aquell context de “recuperació econòmica” veiem que la “recuperació” no va ser per a tothom igual:
 

Octubre de 2020, amb la pandèmia destruint petites i mitjanes empreses, autònoms i llocs de treball, lluny de les portades, sortia aquest titular.
 
PD: “Indústria militar espanyola”? Un dels principals beneficiaris és General Dynamics (EEUU)

Perquè els partits participen d’aquest escàndol de despesa i opacitat? L’abril de 2017 -quan estava a l’oposició- Podemos va presentar una proposta per saber exactament la despesa i el deute generat pels Programes Especials d’Armes. I ara que està al Gobierno?
 

Pregunta: tindrà això alguna cosa a veure amb les portes giratòries entre polítics, empreses i mitjans de comunicació? Posem un exemple: INDRA. Aquesta és una de les principals beneficiades pel pressupost públic.

Doncs bé:
 

Pregunta: els grans mitjans de comunicació dediquen hores i portades a qüestions “polítiques”. Per què no en parlen gens d’aquesta despesa enorme? Les relacions entre la banca que finança armes i mitjans ha estat molt intensa:
 

Ara que els partits negocien l’aprovació dels pressupostos, és el moment de pressionar i que tothom conegui aquest escàndol. Per això et demanem que comparteixis aquesta informació.


Si el fil t'ha semblat interessant i et sembla oportú, pots compartir aquest correu amb els teus. També els hi pots dir que es subscriguin al butlletí d'Octuvre.

Gràcies!

Equip Octuvre