no es el fuego quien distingue fronteras

Interior denuncia que el govern espanyol ha impedit l'ús d'hidroavions francesos a Llançà

El director general d'Extinció d'Incendis argumenta que estaven a Perpinyà i en 15 minuts haurien estat actuant

per A.M., Barcelona, Catalunya | 18 de juliol de 2021 a les 10:34 |
El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, Joan Delort, ha denunciat en declaracions a Catalunya Ràdio que el govern espanyol no ha permès l'ús de dos hidroavions francesos en les tasques d'extinció de l'incendi de Llançà.

Segons Delort, el govern espanyol ha limitat l'ús de recursos als mitjans propis de l'Estat. "Ens vam emprenyar molt", ha assegurat. Els avions estaven a Perpinyà i segons Delort haurien pogut actuar de manera ràpida després de cobrir un trajecte d'un quart d'hora.

"No hi ha ningú que discuteixi que en un cas d'imperiosa necessitat d'actuar el primer és que vinguin els hidroavions francesos, perquè els tenim a Perpinyà i passen 15 minuts entre que s'enlairen i descarreguen aigua", ha insistit Delort, que ha instat a abordar aquesta qüestió en fred i amb tranquil·litat per solucionar-la de cara al futur.

Les declaracions de Delort arriben en un moment en què els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de l'Alt Empordà, que ha cremat prop de 420 hectàrees.