Pegasus: sabotaje del Legislativo español al europeo

Catalan News | Draft EU spyware inquiry findings suggest Spain behind  espionage of independence movementDilluns i dimarts és previst que la comissió investigadora del Parlament Europeu sobre l’ús de Pegasus viatge a Espanya. A la seua agenda hi ha previst de reunir-se, a Madrid, amb la comissió homòloga del parlament català i també s’hauria de reunir amb les màximes autoritats espanyoles, del president del govern a diverses comissions del congrés espanyol i el CNI.

Això, en teoria, perquè, a la pràctica, la realitat és que encara no se sap ni tan sols si es reuniran amb ningú. Dilluns és festiu a Madrid, ni idea de per què, però és festiu. I dimarts és el dia que el congrés espanyol farà l’esperpèntica moció de censura sol·licitada per Vox i executada pel vell comunista Tamames.

[Informació actualitzada: Sabotatge espanyol a la missió Pegasus i una agenda sorprenent que margina les víctimes catalanes]

Que la comissió investigadora del Parlament Europeu tenia previst de visitar Madrid dimarts se sap d’abans que el congrés decidís de posar la moció de censura aquell mateix dia –mira quina casualitat.

Per tant, és molt difícil, per no dir que és impossible, no adonar-se de què va, això. El congrés espanyol i les autoritats del país amb què les nostres tres nacions comparteixen frontera no tenen cap voluntat de col·laborar amb la investigació del Catalangate, de manera que la presidenta Batet posa la moció de censura el dia que vénen els europeus i els diu que tothom té molta feina aquell dia, que mira que és mala sort i que per què no es prenen una relaxing cup de cafè amb llet a la plaza Mayor.

Els partits catalans i les associacions civils han posat el crit al cel. El filibusterisme espanyol supera de bon tros els límits d’allò imaginable. Primer, van provar d’impedir la visita a Brussel·les, manipulant la comissió. I com que ara no han pogut aturar-la, es proposen de fer-la inviable. No els reben, no diuen res, no contesten, no ajuden a aclarir el cas més gran d’espionatge amb Pegasus que ha tingut lloc a Europa.

Alguns membres de la comissió investigadora europea s’han queixat amargament i han explicat que no havien vist mai tant de menyspreu cap a una comissió parlamentària. Els espanyols pensen que així no els perseguirà la culpabilitat i aconseguiran de passar desapercebuts. S’equivoquen. Algunes coses seran més difícils d’aclarir, és veritat, però tots solets es retraten davant els col·legues europeus. Ep!, els de dretes i els d’esquerres, españoles todos

17-3-23, vilaweb