Taiwan, símbolo de la hegemonía mundial

Vicent Partal explica la situació de màxima tensió entre la Xina i Taiwan i per què podria desencadenar un conflicte armat

La tensió militar entre la Xina i Taiwan és una de les situacions més peculiars, perquè pot esdevenir el pròxim conflicte internacional que esclati. La República Popular de la Xina i la República de la Xina, que és el nom oficial de Taiwan, reivindiquen tot el territori. És una situació geopolítica molt complexa que s’origina arran de la revolució i el naixement de la República Popular de la Xina.

Actualment, tan sols hi ha setze estats que reconeixen Taiwan com a representant legítim, com ara Burkina Faso i Eswatini, i n’hi ha catorze més que hi mantenen relacions diplomàtiques oficialment. La Xina no reconeix l’estat taiwanès i el considera una província rebel.

El 2 d’agost, la presidenta del Congrés dels Estats Units, Nancy Pelosi, va aterrar a l’illa, malgrat el clima de tensió màxima i les advertències de la Xina, que va respondre amb una amenaça de llançament de míssils a la mar de l’est de Taiwan.

19-3-23, Vicent Partal