30-X-13

En castellano aquí

Benvolguts amics i amigues,

MOLTS TASHI DELEKS!

Espero que estigueu tots bé de salut i amb molt ànim.

Octubre ha estat un mes mogut, amb una gran afluència de apreciats Rimpochés donant-nos ensenyaments i conferències, com ara Garchen Rimpotxé, Namkhai Norbu Rimpotxé i Sogyal Rimpotxé.  Hem tingut molta sort de poder gaudir de la seva presència.



Estic aquí amb Sogyal Rimpotxé i Namkhai Norbu...
 ... i aquí amb Garchen Rimpotxé.
 

Recentment he assistit a Ginebra a la presentació de la Xina al EPU (Examen Periòdic Universal), un procés únic que implica en una revisió dels registres de tots els estats membres de l'ONU sobre drets humans. Activistes tibetans van desplegar un enorme cartell a l'edifici de la seu de Nacions Unides, en protesta per la repressió al Tibet, que deia "La Xina falla als drets humans: ONU defensa el Tibet".

 

La pressió sobre Xina està augmentant. En un fet sense precedents, durant el EPU, Canadà, República Txeca, França, Alemanya, Islàndia, Japó, Nova Zelanda, Polònia, EUA, Regne Unit, Suïssa, Noruega, Suècia, Islàndia, Àustria i Dinamarca, van demanar a Xina per protegir la llibertat de reunió, de religió i d'associació al Tibet. Aquesta sol·licitud va arribar tot just uns dies després de la notícia que l'Audiència Nacional ha acusat els dirigents xinesos per genocidi al Tibet, imputant a l'ex president Hu Jintao

Aquest fet ens ha omplert d'esperança, ja que és un reconeixement al patiment del poble tibetà dins del Tibet i ens inspira a seguir amb la nostra lluita perquè la veritat triomfi. Molts mitjans han repercutit la notícia, com podeu veure en aquest link.


Palden Gyatso al Parlament
de Roma.

Precisament vaig estar a Roma amb Palden Gyatso, un dels declarants d'aquesta querella. Ell va ser convidat pel Tinent d'Alcalde de la capital italiana i Amnistia Internacional. Palden Gyatso, va estar 33 dels seus 81 anys en presons del Tibet, on va ser torturat per protestar contra la repressió xinesa. Va aconseguir fugir en els anys 90 i va escriure un llibre autobiogràfic, del qual també es va fer una pel·lícula, "Fuego bajo la nieve",  que segurament molts de vosaltres coneixeu. Ara estem treballant per poder rebre'l a Barcelona al desembre, per ocasió del Festival del Tibet.