"Los porqués del Castor", Francesc Rosell

Per què el Govern espanyol llença impunement al mar 1.400 milions d'euros per construir una infraestructura inútil, mal concebuda, mal estudiada i mal executada, el Castor, en nom de tots els espanyols i ningú no es posa vermell com un tomàquet?

Per què un ministre pot signar un contracte amb clàusules absolutament abusives i fora de tota lògica empresarial, segons el qual tots els espanyols ens hem de fer càrrec de les despeses d'un projecte privat i especulatiu si resulta un fiasco?

Per què hem de rescatar ara ACS, una empresa privada, per haver fet un negoci ruïnós i especulatiu, quan encara ens dura la ressaca de la festa bancària plena d'incompetents i aprofitats?

Per què seguim permetent que les despeses i les pèrdues fruit d'estafes i incompetències se "sociabilitzin" entre tots els ciutadans i els beneficis, quan n'hi ha, vagin només a les butxaques d'uns pocs "amics" del poder?

Per què els ciutadans estem obligats a avalar operacions especulatives i ruïnoses d'uns ministres i un govern incompetents?

Per què un ministre vetlla només pels interessos d'una empresa privada, en lloc de defensar els interessos dels ciutadans?

Per què la justícia no actua d'ofici contra aquestes males praxis?

Per què ningú no dimiteix de manera immediata després del fiasco del Castor?

Per què acceptem aquest pervers joc, segons el qual els exministres acaben en consells d'administració d'algunes grans empreses o bé acaben promocionats a comissari europeu? Per què els premiem a pesar de la seva pèssima gestió?

Per què hem de seguir aguantant aquest país de pandereta, de cacics i de pelotazos?

FRANCESC ROSELL I MASJUAN, Barcelona

12-X-14, cartasdeloslectores, lavanguardia