abierta la oficina diplomática del Kurdistán sirio en Moscú

Amb una gran expectació per part de la premsa russa, ha estat oberta l’oficina del Kurdistan sirià a Moscou. Oficialment serà anomenada Oficina de Representació de l’Administració Autònoma Democràtica del Kurdistan sirià. L’oficina té les indicacions en format multilingüe: en rus, kurd, àrab i arameu (assiri).

Entre els presents hi havia la responsable de relacions internacionals que ha qualificat d’històric el pas en el reconeixement mundial del model d’autonomia democràtica.

Rodi Osman, representant a la Federació Russa de l’administració del Kurdistan sirià, ha destacat l’alta presència d’organitzacions no governamentals així com d’acadèmics kurds a Rússia. Tots dos han parlat en llengua kurda i han descrit el model que representen com el que pot resoldre la convivència al Pròxim Orient.

Els kurds de sirià continuen la seva diplomàcia multilateral, tant amb russos com nord-americans, de fet Brett McGurk, representant del  govern nord-americà al Pròxim Orient i cap de la coalició internacional contra l’Estat Islàmic va visitar el 30 de gener Kobanê, aquesta és l’única manera d’intentar sobreviure enfront de les forces genocides turques i àrabs.