matança atroç al Kurdistan turc, 62 persones cremades vives per la policia turca

Els executats portaven tancats al soterrani d’un edifici des del passat 23 de gener a la ciutat de Cizîr. Les forces de seguretat turques havien bloquejat l’edifici i no han deixat entrar cap ambulància durant 16 dies. Al principi es mantenia contacte telefònic amb els assetjats però a principis de la setmana passada es va perdre. No tenien aigua ni aliments i 7 d’ells, com a mínim, van morir a causa de les ferides.

Ahir entre les cinc i les sis de la tarda (quatre i cinc, hora catalana) es va produir l’atac. Segons testimonis recollits per l’ANF es van escoltar explosions però no trets. A primera hora de la tarda al canal turc TRT informava que 60 persones havien estat executades a l’edifici de Cizre sense donar més detalls. Faysal Sarıyıldı, diputat del Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) confirmava a Sterk TV que hi havia hagut explosions, per tant no hi havia hagut cap lluita entre dues parts sinó una matança preparada per endavant. L’electe assegurava que dins de l’edifici hi havia 52 persones, més 10 a un edifici annex que van ser cremades dissabte.

Segons Faysal Sarıyıldız, ja aquest matí, tot i el secretisme oficial, han pogut saber que hi ha 30 cossos a l’hospital. Els morts presenten cremades totals o parcials. No tenen cap bala per la qual cosa confirma l’atrocitat més gran que han fet les forces de seguretat turques des que govern de l’AKP. La UE ha aprovat concedir a Turquia 3.000 milions d’euros fa només uns dies.