absolta la Tepco per la pèrdua d’aigua radioactiva de la central de Fukushima

centraldeFukushima

Cinc anys després de la catàstrofe de Fukushima, quan una onada de 14 metres destruïa la central nuclear causant la fusió dels nuclis dels reactors 1, 2 i 3 amb la subsegüent acumulació de material fos a la base dels contenidors, els líders de Tepco han estat absolts dels càrrecs relacionats amb el vessament i la posterior entrada al mar de 300 tones d’aigua contaminada fins a juliol de 2013.

Projecció de la distribució de pols radioactiu provinent de l’accident nuclear de Fukushima.

Segons la fiscalia de districte de Fukushima creu que no hi ha prou evidència per indicar la responsabilitat de la pèrdua de líquid radioactiu, atribuint-ho així a un pur accident. La planta tenia un sistema de protecció contra tsunamis compost d’una alta barrera de 6,5 metres, i ningú podia pensar que arribaria una onada de 14, segons la fiscalia.

Naomi Hirose, president de TEPCO, i altres alts funcionaris de la companyia havien estat denunciats per un grup cívic, que considerava que no es van prendre les mesures necessàries per evitar la fuga d’aigua radioactiva. Durant els dies següents a l’incident havien estat evacuades algunes ciutats dels voltants de la central, amb un total de 187 mil persones desplaçades.