la nova colonització russa, una hectàrea de terra a cada rus perquè la treballi

Muravyov-Amursky_Street_view_from_Lenin

Com ja va succeir 156 anys enrere amb les bastes regions de Sibèria, Rússia busca ara repoblar i activar econòmicament la regió coneguda com a Districte Federal del Llunyà Orient que comprèn les províncies de Kamtxatka, Primorie, Khabàrovsk, Amur, MagadanSakhalín, Txukotka, la regió Autònoma Hebrea i la República de Sakhà.

Districte Federal del Llunyà Orient

Districte Federal del Llunyà Orient

Amb la nova llei, 119-FZ, cada ciutadà rus, major d’edat, podrà disposar d’una hectàrea de terra. Encara que per tenir-la definitivament amb propietat haurà d’explotar-la de manera productiva.

“Són territoris molt diferents entre si. L’única cosa que tenen en comú és que són part d’una zona immensa que té molt poca gent”, explicar a la BBC el periodista Jan Leder, i aclareix “Molts a l’estranger creuen la zona que és part de Sibèria, però està encara més lluny que Sibèria: és bàsicament tot allò que s’estén a l’est del llac Baikal“.

Es tracta de més de sis milions de quilòmetres quadrats, que actualment pertanyen a l’Estat, travessats per quatre fusos horaris diferents i amb una enorme varietat de climes; mentre “Al sud domina la taigà, amb els seus boscos immensos, i al nord la tundra, on no creixen arbres al permafrost“, explica Leder.

Amb aquesta iniciativa les autoritats russes esperen que la població es multipliqui per sis en aquestes extenses i remotes zones, passant dels 6,4 actuals a 36 milions de persones. En aquest procés de colonització a més d’obtenir terres, no hauran de pagar lloguer ni impostos durant un període de cinc anys. Si després d’aquest lapse de temps els colons poden demostrar que li han donat un ús productiu a la terra, el Govern rus els atorgarà el títol de propietat.