primera base militar turca en África

Després de visitar oficialment Kenya i Uganda, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha viatjat per tercera vegada a Somàlia, després de les seves visites de l’any 2011 i gener de 2015.

Objectiu del viatge és enfortir els llaços comercials i diplomàtics amb aquest país africà, que d’anys son en lluita lluita contra els jihadistes d’ Al-Xabab, assetjats i empesos sempre més cap al sud pels militars de l’AMISOM (Unió Africana), però actius amb la guerrilla i els atacs terroristes.

Fa només dos dies, era un objectiu del terrorisme un altre hotel a Mogadiscio, durant una reunio de la cupula militar i les autoritats polítiques: el resultat de l’atac va ser de 15 morts.

Un dels acords preveu el pagament per part d’Ankara de dos milions de dòlars al mes, a canvi de la construcció de la primera base militar turca a l’Àfrica, que també servirà com un punt de formació dels militars de Somàlia en la lluita contra Al-Xabab.

Una mostra més de la subreal politica turca, a Siria Ankara dona tot el seu suport al Front Jabat al-Nusra, branca local d’Al-Qaida, al mateix temps que a Somalia diu que combat la branca local de Al Qaida.