submarinos nucleares de los Estados Unidos pasan por el canal de Panamá en dirección al Pacífico

Submarins nuclears dels Estats Units passen pel canal de Panamà en direcció al Pacífic

Submarins nuclears

Durant el dia d’avui les xarxes socials de Panamà han anat plenes de comentaris sobre els submarins nuclears, especialment gràcies a les fotografies d’un submarí nuclear passant pel Canal. Per part de l’Autoritat del Canal de Panamà s’assegura que no cal preocupar-se, ja que és pràctica habitual, segons recullen alguns mitjans de comunicació de Panamà.

L’Autoritat del Canal de Panamà ha confirmat el transit d’un submarí nuclear de la Marina dels Estats Units que es traslladava de l’Oceà Atlàntic al Pacífic, el qual ha estat escortat per una patrulla del Servei Nacional Aeronaval. L’Autoritat del Canal de Panamà és un ens jurídic autònom que forma part del Ministeri per a Assumptes del Canal de Panamà, creat l’any 1997 i plenament operatiu el 1999. Abans de la seva creació va existir la Companyia del Canal de Panamà fins al 1977, després es va canviar a la Comissió del Canal de Panamà fins al 1999, quan es va traspassar la via interoceànica a mans panamenyes.

El fet pas dels submarins ha sorprès i ha causat enrenou entre els espectadors perquè no sempre es pot veure un submarí en aigües panamenyes encara que per l’ACP el pas d’aquest tipus d’embarcacions no és una novetat.

Altres fonts procedents directament dels treballadors del Canal afirmen que el moviment de submarins nuclears seria molt més important, arribant a comptabilitzar-ne fins a quinze unitats, aquest moviment massiu de ser cert implicaria un moviment generalitzat de la flota de l’Atlàntic vers el Pacífic, en mig de la crisi oberta amb Corea del Nord.