barcos hotel para Policía Nacional en Barcelona y Tarragona; estibadores desatienden

Ja hi ha tres embarcacions amarrades a ports catalans per ordre del govern espanyol que podrien servir per allotjar-hi reforços policials desplaçats de cara a l'1-O. L'executiu ha enviat aquesta tarda un segon avís al port de Barcelona per l'arribada d'un "vaixell d'estat", una nau comercial de la companyia Mobyline, que se suma a la que ha arribat al matí. El tercer vaixell d'aquestes característiques és a Tarragona, segons ha informat l'ACN.

Resultat d'imatges de rhapsody grandi navi velociDe moment, el govern espanyol no ha confirmat l'ús que han de tenir les naus i només ha sol·licitat permís per atracar a aquests ports, que són de titularitat estatal. L'Estat va anunciar fa uns dies que tenia capacitat per mobilitzar en 24 hores 4.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per evitar el referèndum i la capacitat de les tres naus serviria per allotjar-hi aquests reforços.

El primer vaixell que ha arribat a Barcelona és una nau comercial de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci que està atracat al moll de Lepant. Es tracta de l'embarcació  'Rhapsody', que té capacitat per a 2.448 passatgers i disposa de serveis com restaurant, piscina o sala de reunions. Té 553 cabines i 162 metres d'eslora. Segons ha pogut saber l'ARA, el vaixell té previst estar-se a Barcelona fins al 3 d'octubre, i el procediment pel qual ha demanat entrar a Barcelona no ha sigut transparent. De fet, no ha sigut fins a aquest mateix matí que, moments abans de l'arribada del vaixell, se n'ha notificat oficialment l'amarratge.

El moll de Lepant, on hi ha el vaixell Rhapsody té l'accés restringit, es tracta d'un moll que se sol fer servir per a tasques de manteniment, però que no sol acollir vaixells comercials. El segon vaixell, segons ha pogut confirmar l'ARA, és de la companyia Mobby Line i també es tracta d'una embarcació comercial, amarrada en aquest cas a moll Príncep d'Espanya.

Pel que fa a Tarragona, si bé no és el primer cop que arriben aquest tipus de peticions des de Madrid -i també sense donar cap tipus de justificació-, és insòlit que hi arribi un creuer. El ferri, una embarcació comercial anomenat 'GNV Azzurra', és propietat de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci. També és poc comú que, malgrat ser un creuer, el vaixell no sigui a la terminal de creuers sinó en un dels molls més amagats i recòndits a l'hora d'accedir-hi de la infraestructura portuària.

El port és una infraestructura de competència estatal i, per tant, l'Ajuntament no ha rebut comunicació sobre l'arribada del vaixell. 

http://www.ara.cat/societat/Madrid-amarra-vaixell-Port-Barcelona_0_1873012798.html?utm_campaign=_news30clics&utm_source=ara&utm_medium=email

Els estibadors del port de Barcelona s'han plantat. En una assemblea celebrada aquest dijous a les set del matí, han decidit que no abastiran els dos "vaixells d'estat" que el govern espanyol va fer amarrar ahir al port per poder allotjar-hi els reforços policials enviats per aturar el referèndum. Segons fonts dels treballadors, la decisió ha comptat amb un ampli suport i comporta que no carregaran ni descarregaran res d'aquestes dues embarcacions. En concret, són el 'Rhapsody', una nau comercial de la naviliera italiana Grandi Navi Veloci que està atracada, des d'ahir a primera hora del matí, al moll de Lepant, i una embarcació comercial de la companyia Mobyline, que va entrar al port a la tarda. Tots dos vaixells van entrar a les instal·lacions portuàries de Barcelona a través d'un procediment poc transparent, ja que van notificar el seu amarratge només uns minuts abans que es produís. Hi ha un tercer vaixell policial amarrat al port de Tarragona.

  • L'assemblea de treballadors d'aquest matí
L'assemblea de treballadors d'aquest matí

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas ha alertat aquest matí a través de Twitter que els estibadors, reunits en assemblea, han decidit no carregar cap contenidor més a aquests vaixells hotel després que ahir els obliguessin a carregar-ne dos.

http://www.ara.cat/societat/estibadors-Barcelona-decidit-vaixells-policials_0_1873612721.html