protesta a la presidencia irlandesa de la UE

tret de la web de l'Obra Cultural Balear

El passat 14 de juny el Ministre d'Afers Exteriors d'Irlanda, que ocupa la presidència de torn de la Unió Europa, Brian Cowen, va dir que creia que «no cal» que el català sigui llengua oficial a Europa. Cal que pressionem als eurodiputats irlandesos per tal d'avergonyir-los per la seva actitud i fer-los saber que els pares de la Pàtria irlandesa, que lluitaren per la seva llibertat i independència estarien furiosos per la postura dels representants irlandesos contra el català.

Aquest és el text en gaèlic, en català i en anglès i, més avall, hi trobareu les adreces:

Litir chuig Feisirí Éireannacha i bParlaimint na hEorpa

Chuirfeadh seasamh an Aontais Eorpaigh in éadan teanga na Catalóine déistin ar bhunaitheoirí náisiún na hÉireann. Cad chuige nach seasann Éire gualainn ar ghualainn le pobal na Catalóine agus iad ag streachailt ar son an aitheantais dá dteanga féin san Eoraip? Ár náire Éire agus ár náire an Eoraip.

Els pares de la nació irlandesa estarien decebuts per l’actitud de la Unió Europea contra la llengua catalana. Per què Irlanda no mostra la seva solidaritat amb la comunitat catalana en la seva lluita pel reconeixement del català a Europa? Quina vergonya per Irlanda, quina vergonya per Europa.

The founders of the Irish nation would be disgusted by the attitude of the European Union against the Catalan language. Why doesn’t Ireland show its solidarity with the Catalan people in their struggle for the Catalan language in Europe?. Shame on Ireland, shame on Europe.

Aquestes són les adreces de parlamentaris actuals a qui es pot enviar:

NIAL ANDREWS: nandrews@europarl.eu.int
MARY BANOTTI: mbanotti@europarl.eu.int
PROINSIAS DE ROSSA: pderossa@europarl.eu.int
PATRICIA MCKENNA: pmckenna@europarl.eu.int

Aquestes són les adreces dels partits irlandesos que han obtingut representació al Parlament Europeu a les recents eleccions:

FINE GAEL (5): finegael@finegael.ie
FIANNA FÁIL (4): info@fiannafail.ie
SINN FÉIN (1): sfadmin@eircom.net
LABOUR PARTY (1): trobareu un formulari per opinar, al web http://www.labour.ie/contact/