2005: por el estatuto de asociación europea

Tot i que tots estem a favor d’augmentar l’eficiència de les institucions europes, hi ha un gran risc que la llista negra de Barroso tiri a les escombraries lleis molt importants. Creiem que és encertat tirar enrere una directiva que harmonitzi el període rebaixes als 25 països però l’Estatut Europeu de les Associacions no es mereix acabar en els llibres sinó ser aplicat el més aviat possible. La petició de Café Babel de recobrar l’estatut anterior d’aquest estatut és crucial per anivellar els camps d’acció de les associacions dels diferents Estats membre i reduir el dèficit democràtic entre els ciutadans i “Brusel·les. La teva ajuda és més necessària avui que mai.Signeu aquí
Editorial de cafébabel, 14.10.2005

Signeu la petició
per un estatut per a les Associacions europees!

Al president de la Comissió Europea

Des del 1991, les institucions europees han estat estudiant una proposta (Com(91) 273/1 i 2 final, Diari Oficial C99 del 21/04/1992) per crear un estatut per a una Associació Europea. Aquest estatut permetria que les organitzacions i les associacions sense ànim de lucre poguessin actuar i poguessin ser reconegudes a tota la Unió Europea permetent:

• desenvolupar una societat civil europea real
• superar els obstacles per a la lliure associació que encara perduren en certs Estats membre.

Tanmateix, el 27 de setembre del 2005, la Comissió europea va incloure aquesta proposta en una llista negra (MEMO/05/340) de 68 propostes que havien de ser rebutjades perquè s’havien quedat “obsoletes” o, tal com s’ha dit, són “paperassa inútil”.

En un moment en què Europa pateix la pitjor crisi democràtica, després del no francès i holandès a la Constitució europea, aquesta iniciativa de la Comissió sembla una “paradoxa”, ens explica Nicola Dell’Arciprete, president de Babel Internacional, en el seu article “Catifa vermella per a les associacions europees!” publicat el 6 d’octubre a la revista europea Cafè Babel. Segons ell, i molts altres ciutadans que desitgen una Europa més democràtica, les associacions europees no són “paperassa inútil”, sinó que mereixen una “catifa vermella”!

A més, les associacions tenen un paper important en el sector de l’economia social que, lluny de tenir un “impacte negatiu sobre la competència” a Europa, ofereixen un servei incalculable per a l’economia i la societat. Segons un comunicat de la Comissió sobre la “Promoció del paper de les associacions i les fundacions a Europa”, a Alemanya, per exemple, representen un 10% del total de treballadors del sector serveis.

Babel Internacional, l’associació que publica Cafè Babel va presentar una petició al Parlament Europeu l’11 de juny del 2002 sol·licitant que “s’aprovés un estatut per a una Associació Europea”.

Avui, us demanem que tragueu la proposta per a un estatut per a l’Associació europea de la llista de “paperassa inútil” i que demaneu al Consell Europeu, amb tota la vostra autoritat, que aprovi aquest estatut tan aviat com sigui possible, estenent-li una catifa vermella. És urgent per a les associacions; és urgent per a la democràcia a Europa!

Avui, café babel fa una crida a tots els seus lectors per>va presentar una petició al Parlament Europeu l’11 de juny del 2002 sol·licitant que “s’aprovés un estatut per a una Associació Europea”.

Avui, us demanem que tragueu la proposta per a un estatut per a l’Associació europea de la llista de “paperassa inútil” i que demaneu al Consell Europeu, amb tota la vostra autoritat, que aprovi aquest estatut tan aviat com sigui possible, estenent-li una catifa vermella. És urgent per a les associacions; és urgent per a la democràcia a Europa!

Avui, café babel fa una crida a tots els seus lectors per:

Dir “no”a la paperassa, signar una nova petició a Durao Barroso per a que tregui de la llista negra la proposició per un estatut de l´associació europea i demanar al Consell europeu que aprovi aquest estatut el més aviat possible;

Dir “sí” al seu vist-i-plau Café Babel i els seus associats van desplegar una catifa vermella en favor de l´Associació Europea davant de la seu de la Comissió europea a Brussel.les. Més de 500 butlletes informatives van ser repartides destacant la importància d´aquest estatut per moltes associacions d´arreu d´Europa.

Les associacions que vulguin participar en aquesta iniciativa si us plau contacteu info@cafebabel.com, facilitant-nos la vostra imatge corporativa.

En associació amb:
http://www.acc.eu.org/
http://www.animafac.net/
http://www.barcelonaradical.net/
http://www.cedag-eu.org/home/index.php
http://www.dialog09.org/
http://www.efah.org/
http://www.europeofcultures.org/
http://www.forum-civil-society.org/forume/
http://www.inquietudeuropea.com/
http://www.jef-europe.net/
http://www.jeunes-europeens.org/
http://www.juventudesliberales.org/
http://www.lymec.org/index.php
http://www.radical.es/
http://www.redciudadanas.org/
http://www.uef-europe.org/index.htm
http://www.vita.it/home/
http://www.youthforum.org/en/


Informaciones útiles
-firma la Petición aquí
-Contacta: Vanessa Witkowski bruxelles@cafebabel.com, +32 (0)4 98 35 94 55.
-Catifa vermella subministrada per http://www.botanique.be

Para ampliar la información
-Estatuto de las Asociaciones europeas
-Lista negra de la Comisió Europea