Julian Assange vs "secreto de Estado" del Gobierno Rajoy

Resultat d'imatges de assange cataloniaJulian Assange ofereix una recompensa de 20.000 € a qui li faciliti informació sobre els costos de la repressió policial espanyola a Catalunya que el govern de Rajoy ha declarat “secret d’estat”. Aquesta és la resposta de l’activista contra el “secret d’estat” decretat per Rajoy.

El fundador de Wikileaks, Julian Assange creu que “la situació que s’està produint a Catalunya, la seva lluita per l’autodeterminació, pel dret a decidir, és la situació política més interessant que hi ha en aquests moments a Europa”, és més, considera que el que passi a Catalunya “marcarà un precedent pel que fa al tipus de democràcia que veurem a Europa i a tot el món occidental”. A més, l’activista australià critica durament la gestió de la repressió duta a terme pel Govern de Mariano Rajoy.

El desplegament de les forces d’ocupació espanyoles a Catalunya per tal reprimir el referèndum de l’1 d’octubre ha estat declarat secret d’Estat.

El govern espanyol, vol blindar l’accés a la informació sobre aquest operatiu. El diari borbonic El País explica que el govern espanyol no ha volgut contestar les preguntes sobre el tema dels senadors Carles Mulet i Margarita Quetglas perquè ha catalogat l’operació com a secret d’Estat, al·legant que divulgar operacions policials, “a més de vulnerar la normativa reguladora de matèries classificades, pot afectar la seva eficàcia”.

El cost de l’operatiu, que ha estat declarat secret d’Estat, sens dubte és molt elevat, pel pagament de l’estada en els hotels i vaixells i per les dietes que cobren els policies i guàrdia civils enviats (no es coneix el seu nombre, perquè també és secret). Interior hauria demanat un crèdit a Hisenda per poder pagar l’operatiu però la quantia d’aquest crèdit també és secreta.

http://www.geopolitica.cat/recompensa-de-20-000-e-per-informacio-sobre-els-costos-de-la-repressio-espanyola-a-catalunya/